Taloyhtiön kuntoarvio

Teemme laadukkaita kuntoarvioita, jotka sisältävät PTS:n eli pitkän tähtäimen suunnitelman. Kuntoarvio on hyvä työkalu yhtiön kunnossapidon suunnitteluun. Kuntoarviomme ei ole tieteellinen tutkielma, vaan käytännön työkalu yhtiön kunnossapidon järkevään suunnitteluun.

Kuntotarkastuksen tekeminen perustuu ennen kaikkea tarkastajan ammattitaitoon ja osaamiseen. Kun valitset meidät, saat raportista erinomaisen käytännön työkalun, jonka avulla kiinteistöä on helppo pitää kunnossa tulevina vuosina.

Miksi teettäisin kuntoarvion ja PTS:n?

Kiinteistöissä ennemmin tai myöhemmin eteen tuleviin korjauksiin olisi hyvä varautua ja valmistautua ennalta. Tällöin voidaan ennakoida tulevaa niin taloudellisesti kuin teknisestikin. Parhaiten tulevaan valmistautuminen tapahtuu kuntoarvion ja siihen liitetyn teknisen PTS:n eli pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelman avulla. Kuntoarvio ja PTS antavat päättäjille hyvän kokonaiskuvan kiinteistön kunnosta, tulevista korjaustarpeista, niiden kustannuksista ja ajoituksesta.

Mitä kuntoarvion jälkeen?

Kuntoarvion ja PTS:n antaman tiedon perusteella voidaan aloittaa tuleviin remontteihin valmistautuminen. Tällöin hankitaan suunnittelijoita, teetetään urakka-asiakirjoja, haetaan lupia ja valmistellaan hankkeen rahoitusta.

Miten kuntoarvio laaditaan?

Taloyhtiön kuntoarvio laaditaan usein asuinkiinteistöjen kuntoarviointiohjeiden KH 90-00534, KH 90-00535 ja KH 90-00495 mukaisesti. Kuntoarvion tarkoituksena on selvittää kiinteistön kunto rakenne-, lvi- ja sähkötekniikan osalta. Pienemmissä yhtiöissä voidaan tehdä kevyempi tarkastus.

Taloyhtiön Kuntoarvio

Kuntoarviossa selvitetään taloyhtiön rakenteiden ja järjestelmien kunto tulevien korjaustarpeiden määrittämiseksi. Kiinteistön tarkastus perustuu pääosin aistinvaraisiin asiantuntijahavaintoihin ja ainetta rikkomattomiin menetelmiin. Kuntoarvio on nimensä mukaisesti asiantuntija-arvio, johon ei sisälly tarkempaa  tutkimusta (kuntotutkimukset ovat erillisiä).

Kuntoarvio lyhyesti

Kuntoarvio sisältää 10 vuoden pituisen suunnitelman kunnossapitotoimista (PTS). Se kertoo korjausten ajoittumisesta ja kustannustasosta.
Kuntoarvio laaditaan käytännössä KH-kortiston kuntoarvio-ohjeiden mukaisesti. Kuntoarvio toimii myös pohjana taloyhtiön kunnossapitosuunnittelulle.

Kuntoarvion sisältö ja raportointi

Kuntoarviointi tehdään kiinteistölle rakennustekniikan, LVIA- ja sähkötekniikan osalta. Kuntoarviossa tarkastetaan piha-alueet, rakennukset, yhteiset ja tekniset tilat sekä käyttötilat.

Kuntoarvioraportissa esitetään mm.:
• Kiireellistä korjausta vaativat viat.
• Rakenteiden, rakennusosien, järjestelmien ja laitteiden korjaustarpeet.
• Laajat uusimis- ja parannustarpeet.

• Lisätutkimustarpeet.

 

Asiakaspalautteita

”Vanha totuus; tieto lisää tuskaa ja harmaita hiuksia :)
Kiitos!! Kun olit todella hienosti selvittänyt asiaa. Perehdyn selvitykseesi vielä tarkemmin. Siinä on sen verran paljon sulateltavaa ja voin rauhassa tutustua vielä.”
Georj S

”Kiitos nopeasta raportista ja hyvästä palvelusta!”
Mari ja Nico

”Kiitos tästä! Vaikuttaa huolelliselta ja ammatti­taitoiselta työltä!”
Taneli H

”Tervehdys Tuomo, kiitos perusteellisesta tarkastuksesta!”
Timo N

”Kiitos Hyvinkään Näädänkadun kuntotarkastusraportista! Olet tehnyt todella tarkkaa ja huolellista työtä! Tämän pohjalta on helppo lähteä tekemään jatkotoimenpiteitä ja korjaamaan asioita taloyhtiössämme. Raportista käy hyvin ilmi asiat, jotka voimme suorittaa itse ja ne, joihin tarvitaan ammattilaisen apua. Hyvää loppukesää!
Asko R, hallituksen pj.

”Kiitos paljon Tuomo! Selkeä ja helposti luettavissa oleva raportti. Nyt pidetään peukkuja että ostajakin ilmestyy oven taakse ☺ Hyvää työviikon jatkoa”
Maria

”Kiitos vielä hyvästä kuntotarkastuksesta.”
Esko H